Esikoisrunokokoelmani Amputaatio ilmestyi lokakuussa 2021.

"Runokokoelma kuvaa koskettavasti vakavaan sairauteen ja vammautumiseen liittyviä tunteita. Amputaatio halkaisee eletyn elämän kahtia – aikaan ennen ja jälkeen toimenpiteen. Teoksen näkökulma on samalla yksilön kokemuksia laajempi: esiin nousevat yhteiskunnalliset valtarakenteet, osallisuuden kaipuu ja yhteisöllisyys. Aika kulkee hierarkkisen yhteiskuntaelämän porteilta nuoruuden vimmaan ja lapsuuden pastoraalimaisemiin. Sairaus nähdään ekokriittisesti osana solujen matkaa alkuräjähdyksestä tähän hetkeen.

suljettu raja
lasia ilman ympärillä
ilmaa lasin ympärillä
putoava raja
lasikattoja lattialla
sirpaleita jalkojen alla
vapaa ja rajaton,
lasillinen sooda-aavikkoa

Aija Andersson (o.s. Typpö, s. 1983) on äidinkielen ja kirjallisuuden aineenopettaja, Kulttuurivihkojen runoblogisti ja vapaa kirjoittaja. Hänen runojaan on julkaistu useissa lehdissä ja hän on toimittanut yhdessä Juha Mikkosen kanssa antologian Rikas runo – sanoja köyhyydestä (Avain 2009). Amputaatio on hänen esikoisteoksensa."

TEOS KUSTANTAMON SIVUILLA: https://www.kulttuurivihkot.fi/kirjat/aija-anderss...

Kritiikit ja kirja-arviot: ks. sivu Kritiikit & lähteet

Kirjaani myy Kulttuurivihkojen verkkokauppa painettuna ja sähköisenä.

Helsingin kivijalkamyymälöistä teostani myy Rosebud Sivullinen -myymälä (Kaisaniemenkatu 5) - tarkista myymäläsaatavuus tai tilaa kirja tästä linkistä. Painetun kirjan voi tilata joko noudettavaksi myymälästä tai toimitettuna kotiin myös seuraavista kirjakaupoista: Suomalainen Kirjakauppa, Booky, Akateeminen Kirjakauppa ja Kansallinen kirjakauppa. E-kirjana Amputaation voi hankkia esimerkiksi Ellibsin E-kirjakaupasta, ja kirjastojen ystäville teos on lainattavissa useasta kirjastosta, hae esim. finna.fi.

Pehmeäkantinen, 103 sivua.
Valmistaja: BoD - Books on Demand, Norderstedt, Saksa
Kansi ja taitto: Markus Hirvelä
ISBN 978-952-7437-03-2 (nidottu)
ISBN 978-952-7437-04-9 (sähkökirja)
Kirjastoluokka 82.2.